Eerste Ubuntu Tablet binnenkort beschikbaar

Ubuntu heeft onlangs aangekondigd dat de eerste officiële Ubuntu Tablet binnenkort op de markt zal komen. Een datum zal waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress 2016 bekend gemaakt worden.

De eer gaat evenals voor de eerste Ubuntu Phone naar BQ. De Spaanse smartphone producent heeft de al bestaande Android tablet nu ook geschikt gemaakt voor het Ubuntu Touch besturing systeem. De BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition, zoals de tablet officieel genoemd zal worden, is ook meteen het eerste commerciële apparaat dat “convergence” zal ondersteunen. De betekend dat de tablet in staat zal zijn om van tablet modus naar PC modus te schakelen zodra er een externe monitor (micro HDMI) en toetsenbord en muis (Bluetooth) worden aangekoppeld. Het convergence concept is een van de speerpunten van de filosofie van Ubuntu waarmee men zich wil onderscheiden van de concurrentie.

De 10.1 inch Ubuntu Tablet zal net als de smartphones van BQ te koop zijn voor alleen Europeanen en wederom weer direct bij de leverancier te bestellen via de webshop van BQ. De prijs zal niet veel verschillen met die van de al te koop zijnde Android versie, en dus zo rond de 230 euro gaan kosten.

 

Een gedachte over “Eerste Ubuntu Tablet binnenkort beschikbaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.