Ubuntu toont vooruitgang Touch

Ubuntu’s Community Manager Jono Bacon toont in een ruim 10 minuten durende video de voortgang van de Ubuntu smartphone. Hij begint de video met de mededeling dat men bijna zo ver is dat medewerkers de telefoon zelf kunnen gaan gebruiken. Dit is goed nieuws, want dat betekend dat er flinke vorderingen zijn geboekt. Het doel van eind mei voor de eerste gebruikers is dus om een paar weken gehaald. Als je deze video vergelijkt eerdere demo’s, dan valt op dat de navigatie en stuk soepeler verloopt ondanks er nog performance optimalisaties moeten plaatsvinden. Ook Daarnaast en de basis applicaties als bellen en SMS (wie gebruikt het nog..) nu ook werken. Verder worden ook de weer, foto, kalender en browser applicatie getoond. De ingebouwde sociale media integratie zag er erg overzichtelijk uit. In de demo was een tijdslijn te zien met daarin berichten van Twitter en Facebook, waarbij het mogelijk is om direct te reageren op berichten.

Zie de video hieronder:

Jono Bacon sluit af met de worden dat er hard gewerkt wordt om de stabiliteit van de basis functionaliteit op orde te krijgen zodat deze kan worden uitgeleverd met het standaard image van de telefoon. Het zou dus goed kunnen dat Ubuntu een overeenkomst heeft met een hardware leverancier en of telecom provider.

Hopelijk kan Ubuntu deze gang voorwaarts vasthouden en krijgen we over een maand een video te zien van een product dat dagelijks gebruikt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.